June 26, 2013

Radost pro duši by Margaret Silf

Title: Radost pro duši
Author: Margaret Silf
First published: 2003

This is my first book in Czech for Language Freak Summer Challenge, and here is a review for it! Also in Czech, of course! :)

"Radost pro duši" je kniha příběhů k zamyšlení nad životem a prostě k potěšení. Je rozdelená na 9 části vzhledem k tématům vyprávění.

První část se jmenuje "Osud", a většína z příběhů v této části je ve stylu národní mytologické tradice: hlavními postavami jsou zvířata, například larva, nebo neživé předměty, jako pramen a papír, které se avšak chovájí jako živé, nebo úplné divné postavy, jako panenka ze soli. Příběhy v této části se zabývají smyslem života, nadáním a poznáním.

Další části tak podrobně popisovat nebudu, protože jsem je četla moc rychle a nedařilo se mi někdy určit, jaky je základ rozdělení knihy na ty časti. Některé z přiběhů byly milé, ale většína se mi moc nelibila, protože jsou příliš filozofické a náboženské, což nemám ráda. A také většina z nich je ve stejném stylu, a to může unavit jakéhokoliv čtenáře.

Z pohledu češtiny je tato knížka úměrně náročna: gramatika je primitivní a lexicum se často opakuje. Je moc vhodná pro studium, protože příběhy jsou kratké a stačí i pár chvil na čtení.


No comments:

Post a Comment

Share your thoughts!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...